Nathan Hemming


DESIGN

PHOTOGRAPHY

DRAWING

WRITING

INFO






During my semester abroad in New Zealand, I took part in a studio dealing with a former warehouse site located in downtown Christchurch. The goal of the project was the transformation of the contaminated site in to a new public space for the city. This location offers connections to both the greater landscape and directly to the city center. I created spaces that allow plants to colonize piles of rubble from the old buildings according to their own logic, as well as a series of furniture elements and spaces focusing on the inherent textural qualities of the site. By juxtaposing formally manicured spaces and freely developing areas, the design offers each visitor a rich palette of textures and smells.

- Lincoln University, New Zealand, 2006